Az Alpháról

Az Alpha egy lehetőség, hogy együtt gondolkozzunk a következő kérdésekről:
Létezik-e Isten?
Lehet-e közöm a kereszténységhez?
Van-e mélyebb értelme, célja az életemnek?

A világ minden táján és minden keresztény felekezetben tartanak Alphát templomokban, bárokban, kávézókban vagy éppen otthonokban. Egy sorozat általában 10-12 alkalomból áll, és egy-egy estének részét képezi valamilyen étel, egy rövid előadás és egy kiscsoportos beszélgetés, ahol lehetőség van megosztani egymással a gondolatainkat és véleményünket.

Mi az Alpha

Az Alpha mindenkinek szól. Az előadások úgy lettek kialakítva, hogy ösztönözzék az eszmecserét, és lehetővé tegyék, hogy a keresztény hit alapjait egy barátságos, őszinte és kötetlen légkörben fedezhesse fel minden résztvevő.

Alphát szerveznél? Íme a tudnivalók!

Részt vennél egy Alphán? Keress egyet a közeledben!

Szívesen támogatnál minket? Itt megteheted.

 

A történetünk eddig

Az Alpha egy olyan sorozatnak indult, amit új hívőknek találtak ki a London központjában lévő Holy Trinity Brompton gyülekezetben.

Amikor Nicky Gumbel, anglikán pap 1990-ben átvette az Alphát a Holy Trinity-ben, észrevette, hogy a program olyan emberek érdeklődését is felkelti, akik nem tartják magukat kereszténynek. Az Alpha népszerűsége egyre nőtt, és az első, 1993-as vezetői képzés után elkezdték Nagy Britannia több közösségében is használni, majd később az egész világon elterjedt.

Az Alpha International egy olyan jótékony szervezet, amely világszerte Alpha kiadványok terjesztésével és az Alpha népszerűsítésével foglalkozik. Napjainkban az Alpha mellett számos egyéb szolgálatot is koordinál, amelyek az Alphához kapcsolódnak. Ilyen pl. a Relationship Central, a Worship Central Dicsőítő Kurzus, a William Wilberforce Trust, az Isten a munkában vagy a St Paul's Theological Centre.

Az Alphát jelenleg 169 országban 112 nyelven használják.