Az Alpháról

Az Alpha egy lehetőség, hogy együtt gondolkozzunk a következő kérdésekről:

Létezik-e Isten? Lehet-e közöm a kereszténységhez? Van-e mélyebb értelme, célja az életemnek?

A világ minden táján és minden keresztény felekezetben tartanak Alphát templomokban, bárokban, kávézókban vagy éppen otthonokban. Egy sorozat általában 10-12 alkalomból áll, és egy-egy estének részét képezi valamilyen étel, egy rövid előadás és egy kiscsoportos beszélgetés, ahol lehetőség van megosztani egymással a gondolatainkat és véleményünket.

Mi az Alpha

Az Alpha mindenkinek szól. Az előadások úgy lettek kialakítva, hogy ösztönözzék az eszmecserét, és lehetővé tegyék, hogy a keresztény hit alapjait egy barátságos, őszinte és kötetlen légkörben fedezhesse fel minden résztvevő.

Íme néhány rövid videó, melyek többet is elárulnak az Alpha lényegéről:

 

Alphát szerveznél? Íme a tudnivalók!

Részt vennél egy Alphán? Keress egyet a közeledben!

Szívesen támogatnál minket? Itt megteheted.

 

A történetünk eddig

Az Alpha egy olyan sorozatnak indult, amit új hívőknek találtak ki a London központjában lévő Holy Trinity Brompton gyülekezetben.

Amikor Nicky Gumbel, anglikán pap 1990-ben átvette az Alphát az HTB-ben, észrevette, hogy a program olyan emberek érdeklődését is felkelti, akik nem tartják magukat kereszténynek. Az Alpha népszerűsége egyre nőtt, és az első, 1993-as vezetői képzés után elkezdték Nagy Britannia több közösségében is használni, majd később az egész világon elterjedt.

Az Alpha International egy olyan közhasznú szervezet, amely világszerte Alpha-kiadványok terjesztésével és az Alpha népszerűsítésével foglalkozik. Napjainkban az Alpha mellett számos egyéb szolgálatot is koordinál, amelyek az Alphához kapcsolódnak. Ilyen pl. a Relationship Central, a Worship Central Dicsőítő Kurzus, a William Wilberforce Trust, az Isten a munkában vagy a St Paul's Theological Centre.

Az Alphát jelenleg 169 országban 112 nyelven használják. 

Magyarországon az elmúlt 20 évben több mint 1000 Alpha került megrendezésre összesen mintegy 20.000 résztvevővel számos kisebb és nagyobb felekezetben.