Az Alpháról

A gyülekezettel, a gyülekezetért és a gyülekezet által

Az Alpha a londoni Szentháromság (HTB) gyülekezetben indult 1977-ben, majd 1990-ben Nicky Gumbel irányítása alatt alakult a gyülekezetbe nem járó emberek számára tartott kurzussá. Az Alphán résztvevők száma rohamosan emelkedni kezdett, hamarosan már százak látogatták a kurzusokat, amely más gyülekezetek, felekezetek figyelmét is felkeltették, akik a hatékony evangelizáció útját keresték.

Ez vezetett el az első Alpha konferenciához, amelyet 1993-ban tartottak a Szentháromság templomban és több mint 1000 gyülekezeti vezető vett rajta részt, hogy többet megtudjon az Alpha működésérről és arról, hogy hogyan használhatja majd mindezt a saját közösségében. Az érdeklődés növekedésével nemzetközi szinten is egyre több Alpha konferencia került megrendezésre, majd 1994-ben elkészült az eredeti Alpha videósorozat, ami széles körben elérhetővé tette a kurzus tartalmát.

Mára már világszerte emberek milliói próbálták ki az Alphát, ami 112 különböző nyelve lett lefordítva. Az Alpha előadásokat napjaink hallgatóságára adaptálva megjelent az Alpha Filmsorozat, valamint a fiatalokat elérni kívánó Ifi Alpha sorozat. A változások ellenére az Alpha továbbra is a gyülekezetért létezik és hatékony eszköznek bizonyul abban, hogy az elveszetteket elérjük Jézus Krisztus örömhírével.

about-alpha-table
about alpha discussion

Fontos számunkra az egység

Az Alpha azokat a lényeges témákat emeli ki, amelyekben minden felekezet egyetért. Hisszük, hogy az ami összeköt minket végtelenül nagyobb annál, mint ami elválaszt. Az Alpha akkor a leghatékonyabb, amikor a helyi gyülekezet szervezésében zajlik. Mivel az Alpha a keresztény hit központi kérdéseire összpontosít, szinte bármilyen közösségben felhasználható, lehetőséget nyitva arra, hogy a közösség tagjai láthassák, ahogyan az evangélium átformálja a barátaik életét.

Hisszük, hogy a gyülekezet a legjobbat érdemli

Az a célunk, hogy folyamatosan segítsük a gyülekezeteket forássokkal és eszközökkel, amelyek által olyan közeget teremthetnek, ahová az emberek szívesen elhívják barátaikat, hogy Jézusról beszélgessenek. Az Alpha Filmsorozat és az Ifi Alpha filmsorozat egy többhetes hitbeli utazásra invitálja a vendégeket. Minden alkalom az evangélium valamelyik fő kérdésével foglalkozik olyan formában, ami jól követhető mindenki számára, lehetőséget biztosítva a résztvevők számára, hogy felfedezzék az élettel, hittel és Istennel kapcsolatos kérdéseiket.