Juli története

Juli története

Julit egy Pest megyei gyülekezetben ismertem meg. Mosolygós, kedves hölgy, akinek az élete nem régiben sokat változott...

Próbáltam mindent saját erőmből elérni, csak egyedül boldogulni. Nem volt, akire számíthattam, nem is így neveltek, és nem is volt rá lehetőségem.

Milyen volt az életed az Alpha előtt?

Próbáltam mindent saját erőmből elérni, csak egyedül boldogulni. Nem volt, akire számíthattam, nem is így neveltek, és nem is volt rá lehetőségem.

Volt egy olyan időszak is az életemben, amikor keleti miszticizmussal foglalkoztam, és ez sok negatív élménnyel töltött el. Nagyon rossz érzés volt. Erről az időszakról nem is tudok ítélkezésmentesen beszélni. Talán annyi, hogy a rossz akkor is rossz, ha sokan jónak látják, mert egy csapda sosincs kiplakátolva, hogy „ez itt a romlás ösvénye”.

Hogyan kerültél Alphára?

A cég, ahol dolgozom, egy épületben van egy keresztény gyülekezettel, úgyhogy amikor a sok munka összetorlódott, és vasárnap is bejöttem, előfordult, hogy fölhallatszódott a dicsőítés. Pár évbe beletelt, mire lenéztem, de kell ennél nagyobb jel, mint hogy az embernek a munkahelyén van egy gyülekezet? Ahogy elkezdtem ide járni, az első igehirdetés után a programok között említették, hogy lesz Alpha. Ez a név nekem elsőre furcsán hangzott a régi spiritualizmussal töltött időszakom miatt, de gondoltam, hogy ha keresztény közösségben van hirdetve, akkor biztos nem rossz energiák gyakorlásáról szól, úgyhogy elkezdtem.

Miért szeretted meg az Alphát?

Mikor a gyülekezetbe kerültem, rögtön első alkalommal kaptam egy Bibliát. Persze vannak dolgok, amiket nem értek, fölmerülnek kérdések, de az Alphán meg tudjuk osztani egymással a tapasztalatainkat, olvasási élményeinket. Beszélünk Jézusról, a Bibliáról, az imádkozásról. Nekem sokat jelent az, hogy a különböző véleményeinket és kérdéseinket is át tudjuk beszélni. Mindenki elmondhatja a véleményét, és nincs semmilyen kényszer. Teljesen szabadnak érzem magam az Alphán, és nincs olyan téma, amit ne akarnék előhozni. Úgy érzem, hogy akármiről beszélhetek, és teljesen ítélkezésmentesen fogadnak mindent. Többször volt, hogy amikor vége lett egy adott alkalomnak, lelkesen és felpörögve mentem haza, mert még folytattam volna a beszélgetést.

Volt olyan téma, ami kifejezetten megfogott?

Az egyik alkalom előtt eldöntöttem, hogy szeretnék bemerítkezni, és az utána következő filmben volt egy feladat, ami szerintem egy nagyon szép hasonlat: egy képet láttunk, amin volt egy medence, és a medencében, illetve körülötte emberek, és az volt a kérdés, hogy ha a medence az Istennel való kapcsolat, akkor te hol vagy ezen a képen. Én azt mondtam, hogy a medence szélén állok, és fél lábbal vizsgálom a vizet, viszont szeretnék egyre inkább belemerülni, fürdeni a vízben. Akkor még csak a feladatra koncentráltam, de utána jöttem rá, hogy ez tulajdonképpen a bemerítkezésemről is szól.

Milyen az életed most?

Sokkal kevesebbet aggódom azáltal, hogy az Úrra tudok hagyatkozni. Sok dolgot nyugodtabban tudok kezelni, és könnyebb elfogadni a nehéz helyzeteket is. Például amikor imádkozom, és valamit szeretnék, akkor nem az a lényeg, hogy azt a valamit elérjem, hanem hogy az imádkozással békességre lelek azáltal, hogy az Úrra támaszkodom, és azt mondom, hogy legyen úgy, ahogy ő akarja. Egészen más ez a hozzáállás.

Find an Alpha near you

Try Alpha

Find out more about Alpha

Learn more

Related