Roland története

Roland története

Milyen volt az életed az Alpha előtt?

Kisgyerekként anyukám hittanra járatott engem, tehát már akkor hallottam Istenről. Ez megmaradt bennem. Mindig is hittem, hogy létezik.

De a gyermekkorom nagyon rossz volt. Apám nem igazán foglalkozott velem, inkább a tévét nézte, és anyámmal is rossz volt a kapcsolata. Anyám megcsalta őt, és ez ki is derült. Onnantól kezdve 8 éven át pokol volt otthon, fullasztó volt a hangulat a haragtól. A húgommal mindennap arra keltünk és feküdtünk, hogy kiabálás van, ami lelkileg nagyon megviselt minket. Anyám sem foglalkozott velünk, csak a barátjával.

 

Sok nehézséget és traumát éltünk át.

Honnan hallottál az Alpháról?

Éppen jártam egy lánnyal. Elég régóta együtt voltunk, és el szerettem volna jegyezni, de megcsalt. Ettől le voltam törve. Volt egy osztálytársam, aki megkérdezte, mi történt, hogy ennyire lehangolt vagyok. Elmeséltem neki. Ő imádkozott értem, és Istenről beszélt. Megkérdezte, hogy nem szeretnék-e beszélni a lelkésszel is.

 

Aztán elmentem a gyülekezetbe, és végül egy Alphára is.

Mit tapasztaltál az Alphán?

Nagyon tetszett. Talán úgy tudnám megfogalmazni, hogy az összetört szívemnek segített a gyógyulásban. 

 

Ott mutatták be nekem azt a valakit, aki mindenkinél jobban szeret engem.

Olyan témákról volt szó, amik elgondolkodtattak és sokáig foglalkoztattak. Nagyon jó volt a hangulat, és minden alkalmat nagyon vártam. Megértettem, hogy Isten mindennél jobban szeret engem, és nem vagyok egyedül. Volt korábban egyfajta Istenhitem, de nem tudtam, hogy milyen ő valójában.

Azóta három szolgálatban is részt veszek. Néha nagyon nehéz, mégis sokkal jobb lett az életem, és olyan dolgok történnek velem, amikről álmodni sem mertem volna.

Find an Alpha near you

Try Alpha

Find out more about Alpha

Learn more