Világvallásoktól Krisztusig

Várhegyi Alinka vagyok.

Sokat utazgattam a világban, és akárhova elmentem, úgy éreztem, hogy tetszik az ottani vezető vallás. Elmentem Sri Lankára vagy Kínába, és azon gondolkodtam, hogy de jó fejek ezek a buddhisták, és a reinkarnációs sztori is olyan hihető. Ha még ott hagynak egy hónapig, lehet, hogy beállok buddhistának. Szóval, én kerestem Istent és éreztem, hogy van egy erő fölöttünk, csak nem tudtam nevén nevezni és ez valahol bosszantott engem.

A Passió volt az, ami rádöbbentett arra, hogy én ezt a történetet A-tól Z-ig elhiszem. Amikor ez a szívembe leért, akkor sírva adtam hálát Jézusnak, mindazért, amit értem tett.

Igazából innentől már könnyű volt az út, mert el kezdtem keresni Istent, tudtam, hogy kit keresek, és én megtettem egy lépést felé, Ő megtett két lépést felém. Én közeledtem hozzá és Ő is közeledett hozzám.

Honnan hallottál az Alpháról?

Van egy általános iskolai osztálytársnőm,  aki a facebook-on kiírt egy üzenetet, hogy várjuk a csodát. Írtam neki, hogy csak nem a negyedik gyerkőc jön? Kiderült, hogy anyagi gondjaik vannak, és a szívemet Isten arra indította, hogy segítsek nekik. Találkoztunk egy pár napra rá, és kiderült, hogy ő református, és ebbe a gyülekezetbe jár. Mondta, hogy ez egy nagyon jó kis közösség, fiatalos csapat, sokan vannak, jöjjek el, nézzem meg. Eljöttem és rögtön tudtam, hogy új otthonom lesz. Itt ragadtam és itt hallottam az Alpháról. Ez a gyülekezet már szervezi az Alphát jó pár éve, ez egy jól bejáratott kurzus itt. Úgyhogy két éve én is részt vettem egy Alphán.

És milyen volt az alkalom?

Nagyon jó volt. Nagyon érdekes témák voltak, szerintem a filmválasztás is pont odavágott, szóval nagyon profin eltalálták. Sok kérdésre választ kaptam, elgondolkodtatott, és a kaja is nagyon jó! :)  Nagyon jó emberekkel találkoztam, meg a szolgálók is nagyon kedvesek, alázatosak voltak. Sokszor arrogánsan álltunk hozzá a dolgokhoz, majd én jól megmondom, hogy tudom az igazságot, tudom a tutit, és mégis olyan szeretettel, bíztatva bátorítottak minket arra, hogy nyugodtan kérdezzünk bármit. Nem tudtam, hogy honnan jön ez a nyugalom és türelem. Hát most már tudom, hogy Jézus szeretete az ami átformálja minden embernek a szívét. Azóta már én is voltam Alphán segítő, hoztam két barátomat, jó dolog ez.

Azt mondtad, hogy válaszokat kaptál a kérdéseidre, volt pár konkrét kérdésed?

Hát igazából a témák annyira jól vannak kitalálva, hogy lehet, hogy te sem tudod, hogy ezek mind érdekelnek, de felnyitotta a szememet sok mindenre. Például arra, hogy miért engedi meg Isten a szenvedést, vagy mire jó az egyház, a közösség, Jézus miért halt meg értem. Vagy egyáltalán meghalt-e, hogy mennyire hiteles a Biblia.

Az Alpha után igazából már nem is tudtam elképzelni, hogy Isten nélkül éljek. Azóta folyamatosan fejlődőm hitben. A hétköznapjaimban minden reggel Vele kelek, olvasom a hírlevelet, imádkozom, napközben is érzem, hogy velem van. Máshogy látom a világot, és a férjemmel minden nap imádkozunk. Járok a gyülekezetbe, szóval támogat, nevel, tanít, farag, sír velem, nevet velem, az egész életemben ott van velem.

Pin Goog