Mindenkinek vannak kérdései.

Hisszük, hogy mindenkinek lehetőséget kell kapnia arra, hogy felfedezhesse a keresztény hitet, kérdéseket tehessen fel, és megoszthassa a véleményét; bárhol is legyen a világon.

Alpha

Find an Alpha near you

Try Alpha

Learn how to run Alpha

Learn how
1. Backpack banner.jpg

Mi az Alpha?

Az Alpha egy programsorozat, amely a kereszténység alapjainak felfedezésében segíti a résztvevőket. Mindegyik előadás más kérdést jár körbe a hitről, és beszélgetésre hívja a hallgatókat. Az Alpha mindenkinek szól. A világ minden táján tartanak csoportokat kávézókban, templomokban, egyemeken, otthonokban vagy máshol. Nincs két egyforma Alpha, de általában három dologban mindegyik megegyezik: étkezés, előadás és egy jó beszélgetés. 

Először is van egy

Étkezés

Akár egy konyhaasztalt körbeülő baráti társaságra, akár egy gyors kávézásra és sütizésre gondolunk, az étel mindig összehozza az embereket. Így van ez az Alphán is. A legtöbb alkalom étkezéssel kezdődik, mert ez egy nagyszerű módja a közösségépítésnek és egymás megismerésének.

Aztán egy

Előadás

Az előadások úgy lettek kialakítva, hogy ösztönözzék a beszélgetést. Egy előadás kb. 30 perc hosszú, és élőben vagy videóról is elhangozhat. A hit nagy kérdéseit és a kereszténység alapjait járják körbe olyan kérdések mentén, mint "Kicsoda Jézus?", "Hogyan lehet hitem?", "Miért és hogyan imádkozzam?" vagy "Hogyan vezet minket Isten?"

Nézz meg egy előadást

Ezt követi egy

Beszélgetés

Ez minden bizonnyal a legfontosabb része az Alphának: itt lehetőség nyílik témákról való eszmecserére és a kiscsoportban való beszélgetésre. Bármit lehet mondani vagy kérdezni (komolyan). Ez egy lehetőség, hogy meghallgass másokat, és hozzátedd a saját nézőpontodat egy őszinte, barátságos és nyitott környezetben. 

Find an Alpha near you

Try Alpha

Learn how to run Alpha

Learn how