Az Alpha bemutatása

Az egyház mellett állunk, az egyházért és az egyház által vagyunk

Az Alpha a londoni Holy Trinity Brompton (HTB) nevű templomban vette kezdetét, 1977-ben. 1990-ben Nicky Gumbel átvette a vezetését és kurzussá alakította át az egyházon kívüliek számára. A HTB-ben az Alphán résztvevők száma hamarosan százra nőtt, és a gyülekezeteken keresztül felkeltette más egyházak figyelmét, amelyek igyekeztek hatékony eszközt találni az evangelizációhoz.

Ez az első Alpha konferenciához vezetett 1993-ban a HTB-ben, ahol több mint 1000 egyházvezető vett részt, hogy megismerjék az Alphát és azt a felekezetükben alkalmazzák. Az érdeklődés növekedésével az Alpha konferenciákat nemzetközi szinten szervezték, majd 1994-ben leforgatták az eredeti Alpha Filmsorozatot, hogy a lehető legszélesebb közönség számára hozzáférhetővé váljon.

Ma már emberek milliói próbálják ki az Alphát világszerte, és 112 nyelvre fordították le. Az Alpha előadásokat a mai közönség szem előtt tartásával terveztük újra az Alpha Filmsorozatban, és létrejött az Ifi Alpha Filmsorozat, hogy az evangélium elérjen a fiatalabb generációhoz. Habár az idők változnak, az Alpha kurzust továbbra is hatékony eszközként használja az egyház, hogy Jézus Krisztus evangéliumával elérje az elveszetteket.

Szenvedélyünk az egység

Az Alpha Kurzusban azok a témák kerülnek előtérbe, amellyel minden felekezet egyetért. Hisszük, hogy végtelenül nagyobb az, ami összeköt bennünket, mint az, ami megoszt. Az Alpha Kurzus az evangelizáció hatékony formája, ami a helyi gyülekezet szervezésében a helyi közösség felé történik. Azáltal, hogy a keresztény hit lényegére összpontosít, az Alpha megnyitja az ajtót számára, hogy szinte bármilyen összefüggésben felhasználhassa, így mindenkinek lehetősége nyílik arra, hogy láthassa, hogyan alakította át az evangélium a barátai életét.

Úgy véljük, hogy az egyház a legjobbat érdemli

Célunk, hogy folyamatosan támogassuk az egyházat olyan forrásokkal és eszközökkel, amelyek segítenek egy olyan teret létrehozni, ahol az emberek izgatottan várják barátaikat Jézusról egy beszélgetésre. Az Alpha Filmsorozat és az Ifi Alpha Filmsorozatokat úgy tervezték, hogy a vendégekkel együtt több héten át tartó felfedezőútra kisérjük. Minden alkalom az evangélium egyik kulcsfontosságú elemét mutatja be úgy, hogy az könnyen követhető legyen, és teret enged az embereknek az élettel, a hittel és Istennel kapcsolatos kérdéseinek feltárására.

Mindezt továbbadjuk

Az Alpha ingyenes a gyülekezetek számára, és arra biztatjuk az egyházakat, hogy tegyék ugyanígy ingyenessé a vendégeknek. Hisszük, hogy mindenkinek lehetőséget kell kapnia arra, hogy költség nélkül felfedezze az életet és a keresztény hitet, bárhol is legyen a világon. Az Alpha egy nonprofit szervezet, amely az adományozók nagylelkűségére támaszkodik, hogy ingyenesen biztosíthassa az Alpha erőforrásait.