Fedezd fel az életet, a hitet és az értelmet

Az Alpha egy több hetes kurzus, amely olyan teret teremt, ahol az emberek összejönnek, és megvitatják az élet nagy kérdéseit

Mi az Alpha?

Hisszük, hogy mindenkinek lehetőséget kell kapnia a hit felfedezésére, a kérdések feltételére és a véleményének megosztására.

Az Alpha a keresztény hitet felfedező találkozások sorozata. Minden előadás különböző témát jár körül a keresztény hittel kapcsolatban, és megalapozza az azt követő kiscsoportos beszélgetést. Az Alpha világszerte jelen van, és mindenkit szeretettel várunk. Használható online, vagy személyesen: kávézókban, templomokban, egyetemeken, otthon – ahol számodra leginkább megfelelő. Nincs két egyforma Alpha, mégis három közös vonásuk van: vendéglátás, előadás és jóhangulatú kiscsoportos beszélgetés.

Hogy néz ki?

Vendéglátás

Legyen szó egy baráti társaságról, amely a konyhaasztal körül gyűlt össze, vagy egy gyors online talákozásról, az együtt töltött idő a fontos. Nincs ez másként az Alphánál sem.

Akár személyesen étkezés közben, akár virtuálisan egy csésze kávé mellett, az összes találkozás a kapcsolat kialakítására, a kikapcsolódásra és a barátságok kötésére szolgál.

Előadás

Az előadások célja az, hogy elindítsák és inspirálják a beszélgetést. Minden előadás körülbelül harminc perc hosszú, és egy előadó tartja azokat, vagy videón kerül lejátszásra. A hit körüli nagy kérdéseket tárják fel, és kitárják a kereszténység alapjait, olyan kérdésekkel foglalkoznak, mint például Ki is Jézus?, Hogyan vezet minket Isten? és Miért és hogyan imádkozom?

Kiscsoportos beszélgetés

Az Alpha egyik legfontosabb része: lehetőséget teremt a gondolatok és ötletek megosztására a témában, és a kiscsoportban történő beszélgetésekre. Nem kötelező valamit mondani, és nincs semmi, amit ne mondhatnál (komolyan). Ez egy alkalom arra, hogy őszinte, barátságos és nyitott környezetben meghallgassuk mások véleményét és megosszuk saját nézőpontunkat.

Keress egy Alphát a közelben

Az Alpha világszerte működik. Alább keress egy Alphát, amelyet a közeledben szerveznek. Nincs költség, nincs nyomás és nincs nyomon követés, ha az első foglalkozás után úgy döntesz, hogy nem akarsz visszatérni. Az Alpha általában 9-12 hétig tart.