Mindnekinek feladata, hogy az emberek megismerhessék Jézust

Az Alpha egy 12 hetes kurzus, online vagy személyesen, amelynek során az emberek összejönnek, elhívják barátaikat és megvitatják az élet nagy kérdéseit, hitről, az élet értelméről, Istenről.
Múlt évben

Körülbelül 35 000 gyülekezet és szervezet tartott már Alphát, több mint 1,5 millió résztvevővel.

Mi is az Alpha?

Az Alpha egy eszköz a helyi közösségek kezében, mely a vendégszereteten, a megosztáson és a kötetlen beszélgetéseken alapszik. Ugyanaz a tartalom használható a legkülönbözőbb hátterű és hagyományokkal bíró keresztények számára, segíti hitünk egységes megvallását, valamint a szolgálat és a bizonyságtétel közös gyakorlását. Több mint egy millió ember próbálta már ki az Alphát több mint 100 különböző országban, több mint 100 különböző nyelven szerte a világon.

Miből áll egy Alpha alkalom?

Vendégszeretet

Akár személyesen étkezés közben, akár virtuálisan egy kávé mellett, bármilyen találkozás lehetőséget ad a kapcsolatteremtésre, a kikapcsolódásra és barátkozásra. A közös lehetőséget ad a mélyebb kapcsolódáshoz, így az emberek szívesebben nyílnak meg.

Előadás

Az Alpha előadások mindenki számára releváns témákat vetnek fel az életről, a keresztény hit alapjait tárják fel, s olyan kérdésekkel foglalkoznak, mint például “Kicsoda Jézus?”, “Miért és hogyan imádkozzak?” vagy “Hogyan vezet minket Isten?”.

Kiscsoportos beszélgetés

A kiscsoportos beszélgetés során a résztvevők reagálhatnak az előadásban elhangzottakra, meghallgathatják mások véleményét és megoszthatják saját gondolataikat egy őszinte, barátságos és nyitott környezetben.

Készen állsz?

Hogyan kezdjek neki?

Az online regisztráció után megmutatjuk, hogyan teremthetsz olyan közeget, ahol a templomba nem járó emberek szívesen beszélgetnek Istenről.

Elérhetővé teszünk számodra segéd- és képzésanyagokat, amelyekkel felkészítheted a csapatodat az Alpha szervezésére, valamint motiválhatod a közösségedet, hogy meghívják a barátaikat.

Végül pedig hozzáférést kapsz az Alpha videósorozatokhoz és a hozzájuk tartozó segédanyagokhoz, amik beindítják majd a beszélgetést.

Vágj bele még ma

Minden, amire szükséged lehet az Alpha szervezése során elérhető számodra online és ingyenesen letölthető azért, hogy mindenki részt vehessen ebben az életátformáló folyamatban.

Fedezz fel többet

Keress egy Alphát

Keress egy Alphát a közelben

Keress egy Alphát

Indíts egy Alphát

Az első lépések Alpha kezdéshez

Alphát indítok

Alpha előadások megtekintése

Az epizódok előnézete

Alpha előadások megtekintése